Fitness / fysiofitness

Waarom fitness?

Er zijn nogal wat mensen die vinden dat ze een matige conditie hebben, te zwaar zijn of andere lichamelijke klachten hebben. Dit geeft vaak een onprettig gevoel. Het meest krachtige middel voor een goede gezondheid is tevens het meest eenvoudig: regelmatig verantwoord trainen. Iedere studie over gezondheid onderstreept telkens weer dit eenvoudig, maar uiterst effectief middel. Ontdek zelf de voordelen van regelmatig trainen. Je merkt al na de eerste training dat je minder gestresst en opgewekter wordt. Binnen enkele weken zul je merken dat je minder vermoeid bent, je sterker voelt, meer uithoudingsvermogen hebt en iedere dag meer en meer aan kunt.

Voor wie fitness?

Mensen die niet aan sport kunnen doen, maar wel een goede gezondheid willen hebben.
Mensen met afslankproblemen.
Actieve sporters die door een blessure een conditie en krachtvermindering hebben opgelopen.
Mensen die onvoldoende conditie hebben om bepaalde sporten te beoefenen.
Mensen met chronische vermoeidheid- verschijnselen.
Patiënten die na een revalidatie-periode nog niet in staat zijn om te gaan werken en / of te sporten.
Oudere mensen die onvoldoende lichaamsbeweging krijgen.
En ……. ter voorkoming van werk- en sportblessures door verhoging van de lichamelijke weerstand.

Wat is het doel van fitness?

Een betere conditie te krijgen.
De spieren sterker te maken.
Het teveel aan lichaamsgewicht te verminderen of te reguleren.
Je beter en zelfverzekerder voelen.

Voordeel van fitness?

Door regelmatig te trainen zal de functie van het hart- en vaatstelsel zich verbeteren. Ook het ademhalingsvolume zal toenemen Speciaal afgestemde oefeningen zorgen voor kracht-toename van minder sterke spiergroepen.
Door frequent een spier in kracht te oefenen, zal deze na verloop van tijd in omvang en functie toenemen.
Bij afname van het totale vetgehalte in het lichaam ontstaat er een verandering in de lichaams samenstelling. Door het veranderen van de hoeveelheid opgenomen en afgegeven calorieën ontstaat er een nieuw evenwicht tussen spier- en vetweefsel.

TIPS

VOOR HET BESTE RESULTAAT 3x PER WEEK OEFENEN met telkens één dag rust. Een TRAINING is het meest EFFECTIEF als deze 20 tot 60 minuten duurt. HOU HET VOL. Niets is gemakkelijker dan beginnen. HOU HET LEUK. Kies oefeningen waar je plezier in hebt. WEES GEDISCIPLINEERD en houd het beeld voor ogen van de gezondere, fittere persoon. Wees realistisch en vergelijk je resultaten niet met wat anderen bereiken; HET GAAT OM JOU. DOE HET SAMEN. Zo kun je elkaar stimuleren en motiveren en het is nog gezellig ook.