Yoga

Wat is Yoga?

Yoga herstelt de verbinding tussen lichaam en geest. De mens ervaart dit als gevoel van in balans, compleet zijn en innerlijke rust.

Steeds meer mensen ontdekken de gezondheidsvoordelen van Yoga. In het leven van de moderne mens is de balans tussen lichaam en geest vaak verstoord. Juist in onze drukke 21e eeuw is yoga een goede manier om rust en ontspanning toe te laten. Door yoga leer je te luisteren naar je lichaam. De yogales biedt oefeningen die het evenwicht tussen lichaam en geest herstellen.

Yoga richt zich op het kunnen ontspannen in verschillende houdingen en het ervaren van ruimte i.p.v. beperkingen.

Waarom Yoga in onze fysiotherapie praktijk?

In onze fysiotherapie praktijk krijgen we vaak cliƫnten die te maken hebben met lichamelijke, mentale en fysieke klachten. Yoga kan hiervoor een oplossing zijn.

Daarom worden bij Fysiotherapie Hoff yoga lessen verzorgt.

De yoga lessen worden verzorgt door een zeer ervaren, officieel gecertificeerde yoga docente. Yoga sluit aan bij onze visie op bewegen en bewustwording en is daarom een mooie aanvulling op onze zorgverlening.

Tijdens de lessen zal er aandacht worden besteed aan de ademhaling, inspanning en ontspanning. De lessen worden in kleine groepen, van max. 8 personen, gegeven waardoor er persoonlijke aandacht mogelijk is en er rekening gehouden kan worden met ieders bewegingsmogelijkheden of eventuele bewegingsbeperkingen. De les is hierdoor voor iedereen geschikt en zal worden aangepast naar wat voor ieder lichaam mogelijk is, zoals bv. in de vorm van stoel yoga.

Intake

Alvorens u begint met yoga kan er een afspraak worden gemaakt voor een intake in onze fysiotherapie praktijk. Hierbij wordt aan de hand van een vraaggesprek, een aantal functionele vragenlijsten en een fysiotherapeutisch onderzoek een behandelplan opgesteld met persoonlijke doelen.

Materialen

Bij yoga is het hebben van een eigen yoga matje aan te raden. Er zijn wel enkele yoga matjes aanwezig. Verder is met meenemen van een badhanddoek, een kleinkussentje en in de winterperiode een fleece deken aan te raden.

Wanneer

Elke maandag-, woensdagavond van 19:00 tot 20:00 en op de vrijdagochtend van 10:00 tot 11:00 uur.

Waar:

Fysiotherapie praktijk Hoff, Europaweg 76a, Schoonebeek

Aanmelding

Dit kan per telefoon, per e-mail, of via het contactformulier.